Ursprung

EL SALVADOR: El Salvador-kaffet kan vara bra, om det är milt: rikligt med doft och förförisk doft. Ibland verkar ett El Salvador-kaffe kraftfullt, djup och fin syrlig kropp. Den bästa kvaliteten på El Salvador-kaffet är ”Strictly High Grown” (SHG). Det mesta av El Salvador-kaffet odlas i olika typer av skugga.
Växande regioner: Apaneca-Ilamatepec Mountain Range, Chichontepec, Cacahuatique & Tecapa-Chichontepec Mountain Range, Central Belt.

GUATEMALA: Guatemala är ett land känt för sin produktion av högkvalitativt kaffe. Guatemalskt kaffe betraktas som ett av de bästa typerna av kaffe i världen eftersom det växer i bergsområden där det utvecklar en mer intensiv, syrlig smak, beroende naturligtvis på klimatet under vilket det odlas.
Växande regioner: Antigua, Atitlan, Huehuetenango, Coban, Nuevo Oriente.

HONDURAS: Kaffet har historiskt varit en av Honduras ledande exportvaror (tillsammans med bananer), och sedan mitten av 2000-talet har den totala årsproduktionen vuxit kraftigt. År 2014/2015 hade landet blivit Centralamerikas bästa odlare (och nummer 5 i världen), med en avkastning på över 5 miljoner påsar (alla Arabica-sorter). Experter är överens om att det inte skulle vara förvånande för landet att nå 8 miljoner påsar inom överskådlig framtid. Sammantaget är historien tydlig: Honduras är ett stort kaffeproducerande land med mycket outnyttjad potential för specialpartier och mikropartier.
Växande regioner: Santa Barbara, Copan, Cortes-Yoro, El Paraiso, Comayagua, Olancho.

PERU: Perus klimat är mycket mångfaldigt, från tropiskt i öst till torr öken i väst, från tempererade dalar till frigid i Andernas bergsområden (näst högst i världen). Det finns mer än 110 000 kaffedyrkare i Peru, de flesta är inhemska i dessa landskap och talar spanska som ett andraspråk. Peru byggde snabbt upp ett globalt rykte för att producera traditionellt odlade, skugga-odlade, högkvalitativa arabica bönor.
Växande regioner: Cusco, Junin, Amazonas, San Martin, Ayacucho, Puno, Pasco och Ucayali.