Vilka är

Vi

Kafferosteriet i Limhamn är ett småskaligt familjeföretag som drivs av Leo De Geer och Veronika Lernesjö med fokus på hållbarhet och ekologi! Vi är specialiserade på de finaste och mest komplexa högkvalitativa kaffebönorna från Latinamerika.
Allt kaffe är noga utvalt för sina speciella smakegenskaper och höga kvalité. Våra olika sorters kaffe är av de finaste handplockade arabicabönor. Det är också värt att berätta att vårt kaffe är köpt ”single origen” och är 1:a. sortering! 1:a sortering betyder här att kaffet är sorterat och består av de vid plockningen fullt mogna och största bären som växer i direkt sol och har därför mer smak. Singel origen betyder att kaffet inte är blandning  av olika kvaliteter eller från olika opreciserade ställen. Såklart är våra blandningar inte ”single origen”, men sammansatta av fler sådana.
Allt kaffe som vi rostar, söker vi ständigt efter i Syd- och Mellanamerika, där vi fokuserar på kaffets kvalitet kombinerat med en hållbar och ansvarsfull odling på småskaliga lokala kaffekollektiver. Vi gör avtal direkt med kaffekollektiverna utan mellanhänder och efter principen  för Direkt Trade.
Genom de officiella 3-parts certifieringarna  stödjer vi ett hållbart odlande av kaffe i de länder där vi har avtal! Allt kaffe rostas och förpackas på vårt certifierade rosteri i Limhamn. Alla våra förpackningar är gjorda av hållbart material.
  • Kafferosteriet i Limhamn är ett småskaligt familjeföretag – mikro kafferosteri i Limhamn som behandlar och rostar kaffebönor för hand som har importerat.
  • Allting är handgjort.
  • Smakupplevelsen är idag inte begränsad till smaklökarna på tungan eller dofterna vi känner. Mer än någonsin äter vi med vårt samvete, vilket gör att omsorgsfullt producerat och levererat kaffe smakar bättre.
  • Kvalitet, service och hållbarhet är viktigt för Limhamns Kafferosteri / Kafferosteriet i Limhamn AB.
  • Vi är KRAV certifierade